Personvern og cookies

Vi bruker cookies og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene på vår nettside. Les mer

CleanPump - dødfiskstøvsuger

CleanPump – dødfisksuger som ikke skader not og anlegg

Ingen fast installasjon i merd og ingen skarpe kanter som kan gnage hull i not, gjør at rømningsfaren reduseres med CleanPump. Plug-and-play-løsning som er effektiv og enkel i bruk. Kobles opp mot en kompressor og eksisterende hydraulikkanlegg på båten.

 

Gå til ScaleAQ for tilbud på CleanPump

 

For å kunne møte samfunnets krav om bærekraft og energieffektive løsninger er de tradisjonelle systemene for å fjerne død fisk fra merdene moden for fornyelse. Vi har utviklet en kompakt og effektiv dødfiskpumpe i samarbeid med næringen. Det er ScaleAQ som er distributør for CleanPump. 

Les også: Servi og ScaleAQ inngår strategisk samarbeid om CleanPump

Les også: Måsøval fikk redusert HMS-risiko og smitte med ny dødfisksuger

Mindre risiko for rømming av fisk 

En av de viktigste årsakene til at CleanPump ble utviklet, er rømming. 

Rømming av fisk får konsekvenser for ressursutnyttelse, økonomi og påvirker næringens omdømme. Hull i not står årlig for 76 prosent av rømt laks og regnbueørret og er dermed den vanligste årsaken til at fisk rømmer, i følge forskning.no. Andre årsaker til rømming er not under vann, lekkasje fra kar og transport. 

CleanPump forebygger den vanligste rømningsårsaken i merdene, som er hull i not. Med CleanPump er det ingen fast installasjon i merd. Pumpen blir dratt ned ved bruk og så opp igjen når den ikke er i bruk. Alle deler som blir senket i not har avrundede hjørner, noe som gjør at pumpen ikke vil lage hull på noten.

fakta om cleanpump

Flere timer spart på dødfiskhåndtering 

Tradisjonelt er manuell dødfiskhåndtering tidkrevende. CleanPump har en effektiv og automatisk løsning som pumper den døde fisken ut av merden ved hjelp av en pumpe.  

Et av de største fortrinnene, er at pumpen effektivt kan flyttes fra merd til merd. Det vil si at har man et oppdrettsanlegg med f.eks. 6-12 merder, trenger man bare én pumpe til å betjene disse. Dette kan man gjøre, fordi pumpen ikke er fast installert i merd, men er installert på anleggets lokalitetsbåt. 

Totalkostnaden med å bruke CleanPump blir lavere på grunn av at den kan brukes på flere merder, enklere lusebehandlig, effektiv utrulling av dødfiskslange, mindre risiko for rømming og at den er plug-and-play på de fleste båter.

Klargjøring til eksempelvis lusebehandling blir enklere, fordi det ikke er en fast gjenstand installert i merden. Dette reduserer tiden operatørene bruker på hver merd, da de slipper å fjerne gjenstander fra bunn i noten før avlusingsfartøy ankommer.

Servi CleanPump i bruk på Frøya

Enkelt å sette opp – lett å skreddersy 

Det er enkelt å ta i bruk CleanPump: 

  • Kan installeres på de aller fleste båter
  • Plug and play-løsning som utnytter energi fra hydraulikken, som arbeidsbåten allerede har i dag. Krever lite kapasitet; fire liter per minutt.
  • Kobles til ekstern kompressor. Luftkrav inn på CleanPump er minimum 3,5 m3/min.
  • Styres med en fjernkontroll som er koblet opp mot hydraulikken på kran.
  • Leveres med hydraulisk drift, men vi har også løsninger for elektrisk drift 
  • Leveres standard med 50 meter sugeslange. Spør oss gjerne hvis du ønsker lengre slange
  • Effektiv silkasse med god avrenning
  • Kan også monteres sammen med våre monsterkverner og tanker slik at håndteringen blir enda enklere

 

HMS-vennlig 

Servi har et mål om ingen skader. Derfor har vi tenkt på sikring og sikkerhet i utførelsen av produktet. I håndtering av Servi CleanPump er det ingen tunge løft og én operatør har kontroll over hele prosessen. Når flere personer styrer en maskin er kommunikasjonsproblemer ofte årsak til uønskede hendelser.  

 

Bærekraftig design 

Produktet er et resultat av bærekraftig utvikling. Når oppdrettsfisk rømmer fra merdene blandes de med villaksen, som skaper genfeil.  Pumpen reduserer rømming, slik at kommende generasjoner slipper å få genfeil fra oppdrettsfisken.  

bærekraftig design - verksted servi cleanpump

Maskinen er produsert i Trondheim, og består i hovedsak av få komponenter. Drivenheten får energi fra et allerede eksisterende system (kran). Komponentvalg og overflatebehandlinger er gjort ut ifra at maskinen skal ha lang levetid. I tillegg har vi valgt syrefaste AISI 316L-materialer, som er 100 % resirkulerbare, holder lenger og mer solid enn plast.

Hvorfor Servi? 

Gjennom mer enn 100 år har Servi bygget og levert produkter og tjenester, til havs og til lands. Servi leverer energieffektive og smarte løsninger til havbruksnæringen. Med vårt servicekonsept og våre innovative digitale løsninger, forlenger vi levetiden til produktene i tråd med fremtidens teknologiske løsninger.

Vurderer du å skaffe deg en CleanPump?

 

Ta kontakt med ScaleAQ for mer informasjon.

 

oversikt over merd med servi cleanpump i bruk

Book et 15 min uforpliktende møte med vår havbruksavdeling

Fyll ut skjema under, så tar våre selgere med deg.

Kommentar
24/7 Service - T +47 64 97 97 00
Abonner på nyheter og produktinfo fra Servi

Hold deg oppdatert på ditt interessefelt. Meld deg på vår e-postliste!

Copyright © 2024 Servi Group. Alle rettigheter forbeholdes