Personvern og cookies

Vi bruker cookies og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene på vår nettside. Les mer

Servi Group leverer en rekke tjenester til vindkraft

Havvind: Totalleverandør av hydraulikk og tilhørende teknologier

Over 100 års erfaring med styring av kraft og bevegelse til havs, innenfor marine og offshore, gjør at vi er en verdifull samarbeidspartner for alle faser av havvind-prosjekter; alt fra konsept til drift og vedlikehold.

 

Ta kontakt med oss 

 
Servi leverer innenfor følgende faser av havvindprosjekter:
1. Konseptutvikling
2. Engineering
3. Installasjon (prosjektleveranser og produkter)
4. Service og vedlikehold

Havvind - prosjekt fra start til slutt

Illustrasjon havvind leveranse servi group

Illustrasjonen viser hele forløpet til en prosjektleveranse innen havvind, der Servi leverer innenfor de blå feltene. 

 

Din rådgiver innenfor konseptutvikling og engineering   

Servi har en dyktig teknisk avdeling med innovative og svært erfarne ingeniører. Vår kunnskap innenfor fagfelt som hydraulikk, kontrollsystemer, elektrisk utrustning, mekanisk design og dokumentasjon gjør at Servi kan levere nøkkelferdige produkter.  

Bruk av gode, avanserte design- og simuleringsverktøy er essensielt i å sikre optimale og problemfrie løsninger.

Vi benytter oss av følgende verktøy

Simulation X - illustrasjon havvind

Bildetekst: SimulationX er basert på troverdige simuleringsresultater, og gjør det mulig å forutse den dynamiske oppførselen til et system og optimalisere designprosessen. Dette gir viktige besparelser ved oppstart av nye systemer. Kilde: Simulation in the software SimulationX, (C) ESI Group 2022

 

 

Prosjekter innen havvind

Prosjektstyringen som kreves inn i havvind, har vi gjort utallige ganger før. Prosessen med krav, spesifikasjoner, dokumentasjon og prosjektledelse er svært lik innenfor havvind, marine og olje og gass. Dette gjør oss godt rustet til å bistå havvind-prosjekter – med nye aktører og kunder vi har jobbet sammen med i flere tiår.   

Servi er en totalleverandør innen hydraulikk og styringssystemer. Våre produkter er av høy kvalitet fra velkjente leverandører verden over. 

Les mer om: Hydraulikksylinder, hydraulikkaggregat, hydraulikkakkumulator, ventilblokker og glidelager.

Dette er typiske produktleveranser, som vi leverer til havvind:

 

Bevegelseskompenserte gangbruer

Uptime - hydraulikksystem til gangbroer

Servi leverer hydraulikksystem til gangbroer. Dette inkluderer hydraulikkaggregat (HPU), ventilskap, ventilblokker, akkumulator, gassflasker, hydraulikksylindre med diverse motorer og glidelager.

Gangbroene blir brukt til person og varetransport mellom skip og offshore-installasjoner - også kjent som Walk to Work (W2W)-system. Uptime leverer logistikkløsninger til hele offshore-industrien, og har levert gangbroer i 40 år.

Uptime har brukt Servi siden 2012 på våre bevegelseskompenserte gangbroer. Dette har vist seg å være meget driftssikre systemer. I tillegg er Servi meget service minded hvis det oppstår utfordringer. Da vi skulle designe vårt nye autonome system var vi ikke i tvil om hvem vi skulle bruke.
Anders Grindheim, Discipline lead – Hydraulics & Mechanical, Uptime


Les mer om leveransen til UPTIME

 

Sylinder- og akkumulatorsystemer

cranemaster sjokkdempere til havvind

Vi har solid og lang erfaring med leveranse av sylinder- og akkumulatorsystemer, som for eksempel sjokkdempere. Disse systemene sikrer håndtering av tunge løft mellom båt og installasjon.

Cranemaster har vært en av våre kunder i mange år innen sylinder- og akkumulatorsystemer. Bildene over viser sjokkdempere produsert av Servi for Cranemaster.


Pile gripper

Link arms Servi Group 3d

Pile gripper brukes til å løfte monopile-fundamenter effektivt fra skip til endelig posisjon i havet. For at monopile-fundamentet skal bli trygt og sikkert løftet, er pile gripper bølgekompenserende. Det betyr at den stødig demper bølgekrefter ved senkning, samtidig som den holder en nøyaktig vertikal posisjon. 
 
Servi leverer sylindre, ventilblokker, glidelager og link arms til Pile gripper. Disse komponentene er kritiske til Pile grippers nøyaktige utførelse. Link arms bidrar til å holde posisjonen til monopile-fundamentene på plass, uavhengig av diametere, før Pile Gripper tar over posisjoneringen. 

Systemleveranser

Montasje vindmøllerMontasjesystemer for vindmøller

Vi har levert en rekke systemleveranser, som inneholder avansert hydraulikk i kombinasjon med sensorer og elektriske kontrollsystemer. Noen typiske leveranser er:  

  • Stewart plattform med dynamisk bevegelse i 3 dimensjoner 
  • Heave-kompenserende systemer som måler bølgebevegelser og justerer vinsjer eller plattformer til riktig posisjon samt glidelager 
  • Montasjesystemer for vindmøller  

 

Smørefrie glidelagre til havs - fairleads

Smørefrie glidelagre til havvind

Vi har sikker og vedlikeholdsfri forankring av undervannsinstallasjoner for flytende havvind- og marine fairleads. 


Servi har holdt på med tribologi og selvsmørende glidematerialer til skip og til havs i over 75 år. Glidelagerets evne til å håndtere sjokkbelastinger, kantkrefter samt inneha lav friksjonskoeffisient, er viktige parametere for en applikasjon. Servi kan bistå teknisk i prosjektfasen slik at applikasjonens levetid og driftssikkerhet ivaretas.

Les mer om glidelagre til havvind

 

Service og vedlikehold

Service og vedlikehold

Servi tar ansvar for vedlikeholdet, som inkluderer inspeksjoner og tilstandskontroller basert på driftsmønster og driftsmiljø. Dermed sikres maksimal oppetid på anlegget og lengre levetid.  

Med mer enn 50 serviceingeniører, fordelt på 7 lokasjoner, kan vi stille på de fleste lokasjoner med de rette sertifikater. 

Les om vårt servicetilbud

Bestill service

 

Ta kontakt med oss 

 

Book et møte med oss for å lære mer om hva Servi kan tilby innenfor havvind

Kommentar
24/7 Service - T +47 64 97 97 00
Abonner på nyheter og produktinfo fra Servi

Hold deg oppdatert på ditt interessefelt. Meld deg på vår e-postliste!

Copyright © 2024 Servi Group. Alle rettigheter forbeholdes