Personvern og cookies

Vi bruker cookies og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene på vår nettside. Les mer

Servi sine vinsjblokker er marinekonstruert fra bunnene av og tåler tøffe maritime miljøer

Marinekonstruerte vinsjblokker

Vinsjblokkene fra Servi er marinekonstruert fra bunnen av for å kunne yte maksimalt i tøffe miljøer i år etter år på havet.

Kontakt oss om vinsjblokker

 

Se vårt utvalg av vinsjblokker i nettbutikken

Robust design

Vårt fortrinn er at våre blokker er designet fra bunn av for et maritimt miljø. Dette gjør at vi kan levere et produkt som vil holde lenger i et tøft maritimt klima – med stormfullt vær og stor variasjon i temperatur og luftfuktighet.

Siden Hydranor ble etablert i 1962, har vi levert robuste og slitesterke blokker som har ekstra beskyttelse mot rust. Teknologien i våre vinsjblokker har vært grundig utprøvd over mange år av de mest krevende offshore –og marinekundene. I vårt design har vi forsterket de mest utsatte delene i blokken, med rustfrie komponenter. Dette øker levetid på våre vinsjblokker ytterligere.

Ny Hydranor 12MB vinsjblokk - les mer

Les også om våre kundetilpassede ventilblokker

Ansatt jobber med vinsjblokk på fabrikken til Servi i Kongsberg

Enkelt å vedlikeholde - forlenget levetid

Hydraulikkblokkene er enkelt installert direkte på, eller ved siden av motoren til vinsjen. Hele systemet er komplett og klar til bruk innen kort tid.

Vinsjblokkene til Servi står i stil med vår livssyklustankegang. For at våre vinsjblokker skal holde lengst mulig er vedlikehold og kvalitet essensielt. I vårt design og dokumentasjon, har vi gjort det enkelt å installere og vedlikeholde vinsjblokken for besetning/brukere ombord. Vi har tatt hensyn til at vinsjblokken skal håndtere månedsvis på vann, uten tilgang på verksted.

Med tilnærmet uendret design år etter år, sikrer vi høy kvalitet og har alltid tilgang på riktige reservedeler.

Bestill service

To ansatte samarbeider vinsblokk-produksjon i Kongsberg

Nøkkelferdig system - plug and play

Vinsjblokken er det komplette hydraulikksystem, som er nødvendig for å operere vinsjen. Ingen ekstra hydraulikkventiler er nødvendige. Hydraulikkblokken installeres direkte på eller ved siden av vinsjen. Minimalt med rør er påkrevd, som gir rask installasjon og lite overlekkasjer. Våre vinsjblokker er kompakte og enkle i bruk.

 

Hva er en vinsjblokk?

VINSJ: En vinsj er en trommel med en vaier og et håndtak som kan stramme, slakke et tau eller en vaier. En vinsj kan brukes til å fortøye, løfte tunge lass, som f.eks. å dra opp et anker eller fiskegarn. Alt som har en motor (f.eks. trommel) er en vinsj. Vinsjen trenger en vinsjblokk for å kunne fungere.

VINSJBLOKK: En vinsjblokk er det som styrer vinsjen. Vinsjblokk kan brukes til alle type vinsjer. Bruksområder kan f.eks. være til kraner, lastebil, til offshore og til å feste en båt til kaia.

 

To ansatte går med blokk i handa på fabrikken i Kongsberg

Funksjonalitet til våre vinsjblokker

Vi leverer alt fra små blokker, som brukes til vaieren på en liten fiskebåt, til store vinsjblokker til bruk i offshore.

Våre vinsjblokker:

 • 5 forskjellige byggestørrelser
 • fra 30 liter til 1500 liter
 • til faste eller variable pumper
 • alltid trykkompensert flow/sleide
 • alltid lastholdeventil og cross over trykkbegrensning
 • alltid mooring/moment kontroll
 • alltid forberedt elektrisk/hydraulisk kontroll

 

Tilleggsutstyr:

 • Hydraulisk/elektrisk pilot
 • bremskontroll
 • 2-speed
 • Mooringfunksjon

 

Høyere ventilytelse med digitalisering (OPAT og HPRS)

Servi leverer ventilteknologi som gir høyere nøyaktighet, repeterbarhet, respons og ytelse.

Servis påbyggingskomponenter SAC (Servi Addon Components), består av elektroniske enheter med BUS-kommunikasjon, modell ODC (Onboard Digital Controller) og OPAT (Onboard Profibus Atex Twinsolenoid) som kan monteres direkte på ventilene (OBE - On Board Electronics). Kapslingene er solide, og i utførelse for bruk i tøffe marine og offshore miljøer.

SAC-programmet inneholder også en sensor, modell HPRS (High Performance Range Sensor) som integreres i ventilen. HPRS inneholder en LVDT med meget stor nøyaktighet og har 4-20 mA sensorsignal.

Våre kunder er meget fornøyde med OPAT og HPRS. Kunders maskiner som fra før oppfyller høye krav til ytelse og nøyaktighet, yter det dobbelte med tanke på hastighet og nøyaktighet etter en slik oppgradering. Fås også med ATEX / IECEx.

Se video om Servi Addon Components

 

Maling og testing

Overflatebehandling - Male blokk gul på Servi sin fabrikk i Kongsberg

På vår fabrikk i Kongsberg utfører vi all type overflatebehandling, inkludert maling. Maling er viktig med tanke holdbarhet. Maling faller fort av på hjørnene på hydraulikkblokkene. Derfor har vi avrundede kanter for å forebygge rust. Først påføres to lag med komponentgrunning og til slutt en toppfarge – etter kundens ønske.

Alle våre blokker trykktester og leverer produkt i henhold til dokumenter og avtaler som vi har inngått med bestiller.

Les mer om vår blokk-produksjon i Kongsberg

Sjekk ut vårt utvalg av vinsjblokker nettbutikk 

 

Kontakt oss om vinsjblokker

 

Besøk oss:

Bergmannsveien 241
3615 Kongsberg

Fabrikken på Kongsberg sett fra utsiden

 

24/7 Service - T +47 64 97 97 00
Abonner på nyheter og produktinfo fra Servi

Hold deg oppdatert på ditt interessefelt. Meld deg på vår e-postliste!

Copyright © 2023 Servi Group. Alle rettigheter forbeholdes