Personvern og cookies

Vi bruker cookies og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene på vår nettside. Les mer

Servi Logo
Servi Monitor - Tilstandsbasert vedlikehold i sanntid på dine maskiner

Servi Monitor – Smart overvåkning over din maskin

Ved å ta i bruk digitalisering, vil du kunne effektivisere ressursbruken og optimere vedlikeholdet av din maskin. I Servi Monitor får du tilstandsbasert vedlikehold med varsler, anbefalinger og historiske trender i sanntid.

bestill demo av servi montitor

Frem til nå har maskindata som for eksempel temperaturendringer, lufttrykk og oljekvalitet i hovedsak blitt avdekket ved manuell service. Ved hjelp av smart sensorikk, skyteknologi og systemkunnskap fra Servi, kan vi dra ut verdifull digital data som vil effektivisere overvåkningen av din maskin betraktelig.    

Tilstandsbasert vedlikehold dreier seg om å vedlikeholde utstyr når det trengs. I praksis innebærer det å automatisere vedlikeholdsprosessen ved hjelp av avansert dataanalyse og fortløpende prediksjoner basert på sensordata.
Kilde: Tekna


Redusere reisetid, inspeksjon og rapportskriving

Digitalisering av repetitive manuelle oppgaver, som for eksempel reisetid, inspeksjoner og rapportskriving, er i Servi Monitor automatisert. Dette skaper en enorm besparelse og verdiskapning med:

 • Mindre belastning på personell og miljø
 • Bedre sikkerhet pga. uavhengighet av menneskelige ressurser
 • Økt produktivitet
 • Redusert sykefravær grunnet slitasjeskader

 

Med full oversikt over tilstanden til dine maskiner, kan du oppnå enorme ressursbesparelser med tanke på nedetid, vedlikehold og energiforbruk.

Estimerte ressursbesparelser på predektivt vedlikehold med servi monitor

Data skaper verdi. Mulighetsrommet for å bruke ressursene smartere er store. Går du fra manuell tilstandskontroll til Servi Monitor er dette våre estimater for ressursbesparelser. Estimatene er basert på interne analyser, forskning fra McKinsey og erfaringer fra Cognite. 

Full kontroll over dine maskiner

Få varsling på mobil ved kritiske nyoppståtte hendelser på din maskin

Når og hvor ofte du ønsker, kan du gå inn i Servi Monitor og få tilgang til sanntid og historisk data på din maskin. I tillegg kan vi sette opp varslinger, slik at Servi Monitor hele tiden passer på tilstanden til din maskin:

 • Servi Monitor kan lese av kritiske verdier og sammenligner disse med tidligere målinger. Denne analysen kan settes opp i en autogenerert rapport med ønsket tidsintervall.
 • Ved hjelp av Servis systemkunnskap, har vi også mulighet for å installere utstyr for autotesting av operasjoner som i dag utføres manuelt.
 • Skulle det skje en negativ utvikling, som for eksempel krever fysisk service, vil du bli varslet med en alarm på e-post eller SMS.

 

For å kunne sette opp korrekt overvåkning for dine maskiner, vil Servi veilede deg og komme frem til hvilke verdier som bør måles for at du skal sikre optimalt vedlikehold. Vi vet hvilke signaler du skal se etter og hvilke tiltak som bør gjøres når, for at maskinen din både lever lenger og yter bedre.
Morten Brøvig-Thomassen, CTO i Servi Group

bestill demo av servi montitor

Verdifulle og mangfoldige analysemuligheter

Servi Monitor kan fange opp data fra fysiske målepunkter på maskinen, som for eksempel oljekvalitet, fuktighet, temperatur eller spenning. I vår løsning blir dataene hentet fra flere kilder og presentert ferdig analysert. Du får et komplett og enkelt bilde av tilstanden til din maskin, med konkrete anbefalinger til oppfølging.    

Du kan koble til eksterne datakilder, som strømpriser, værmeldingen, trafikk, dokumenter eller ikke- fysiske målinger. Et eksempel er kontinuerlig måling av strømtrekk per utstyr. Her kan du få beregning på strømforbruk i et gitt tidsvindu, samt varsel om anbefalte tiltak. 

Med dette utgangspunktet, har du nesten uendelige muligheter for tilstandskontroll på ditt utstyr. 

Typiske målepunkter:

Typiske målepunkter på din maskin med Servi Monitor

I Servi Monitor tilpasser vi de målepunktene du ønsker å følge med på. I Illustrasjonen over er noen eksempler på hvilke målepunkter du kan følge med på i sanntid over din maskin.   

Servi Monitor - flere analysemuligheter

Hydraulikk-kunnskap fra Servi i din digitale overvåkning

Med monitorering og vår spisskompetanse innen hydraulikk, elektro og automasjon, kan du løfte din maskinpark over til industri 4.0 – og bli fullt utrustet for en digital fremtid. Kun fantasien setter begrensninger for videre utvikling og skalering.
- Morten Brøvig Thomassen, CTO, Servi GroupDet som skiller Servi Monitor fra lignende løsninger: 

 • du får tilpasset deskbord spesialutviklet av Servi med hovedfokus på hydraulikk, elektro og automasjon, for rask digitalisering i din bedrift 
 • du kan koble til alle slags maskiner uavhengig av fabrikat og funksjon 
 • din bedrift eier dataen innhentet fra dine maskiner. Data kan fritt hentes ut til interne systemer
 • får tilgangsstyring for oversikt og håndtering av egne kunder og data
 • sluttkunde gir tilgang til egne ansatte for enkel administrasjon
 • all data er sikret og kryptert med den nyeste teknologien  

 

Servi Group – din totalleverandør

 • Historie og en kompetanse innen power and motion control som strekker seg helt tilbake til 1912
 • Norges største kompetansemiljø innen hydraulikk og tilhørende teknologier
 • Leverer alt fra komponent, sensorer, dataoverføring, tilstandskontroll og presentasjon av big data
 • Landsdekkende nettverk innen installasjon, service og vedlikehold 

 

Høyere oppetid og bedre driftssikkerhet med SLS

Servi tar ansvar for vedlikehold av dine maskiner og sørger for å forlenge levetiden til din maskin. Gjenbruk, digital overvåkning og jevnlig service sørger for dette. Vi kaller dette Servi Lifecycle Services. 

Servi Monitor er en viktig brikke i å kunne gi våre systemer førsteklasses service og vedlikehold.  

Kvaliteten på våre hydraulikksystemer er vårt ansvar gjennom hele dets livsløp, ikke bare ved leveranse. Dette er godt for miljøet, men også ressursbesparende og forutsigbart. 

Les mer om vår serviceavtale SLS 

 

bestill demo av servi montitor

 

24/7 Service - T +47 64 97 97 00
Abonner på nyheter og produktinfo fra Servi

Hold deg oppdatert på ditt interessefelt. Meld deg på vår e-postliste!

Copyright © 2022 Servi Group. Alle rettigheter forbeholdes